Sportpályaborítás Sportpályaborítás

Beltéri burkolatok

Beltéren elhelyezésre kerülő sportburkolatok esetében más műszaki paraméterekkel és más technikai jellemzőkkel rendelkező burkolatokat célszerű alkalmazni, mint kültéren. Beltéren kevésbé fontos például a közvetlen napfény elleni védelmet szolgáló UV-stabil kivitel, viszont sokkal fontosabbá válnak a zajcsökkentő, illetve a zajelnyelő tulajdonságok.

Egy jó beltéri burkolat:

  • megfelelő csúszástulajdonságokkal rendelkezik
  • könnyen tisztán tartható
  • egyenletesen rugalmas
  • ha labdajátékhoz készült, akkor labdapattanási mutatói a labdajátékok igényeinek megfelelnek.

Tánc, gimnasztika, balett

Egyik legnépszerűbb ilyen burkolat a REGUGYM beltéri sportburkolat. Ez alkalmas tánc, gimnasztika és balett céljára ugyanúgy, mint különböző labdajáték pályák elkészítéséhez. Hézagmentes öntött réteg matt felülettel.

  • csúszástulajdonságai kiválóak
  • egyenletesen rugalmas, pontelasztikus
  • zajcsökkentő bevonattal van ellátva, zajelnyelési tulajdonságai emiatt kifejezetten jók
  • egyszerűen tisztán tartható
  • meglevő felületek újraburkolására is alkalmas

Multifunkciós beltéri burkolatok

Beltéren is megszokott, hogy egy adott területen nemcsak egyféle sportot űznek. Ugyanaz a sportcsarnok vagy ugyanaz a tornaterem többféle sportágnak is otthont adhat. Ilyen esetben javasoljuk multifunkciós burkolatok elhelyezését. (Ilyen lehet pl a a REGUGYM burkolat) Ezeknek a modern burkolatoknak egyik nagy előnye, hogy tekercsekben előre gyártva érkeznek, így nem szükséges nagy munkagépekkel felvonulni a lefektetésükhöz. Ezek az előregyártott tekercsek olyan rétegezésben tartalmazzák a szükséges anyagokat, amivel garantálható, hogy a burkolat minden egyes négyzetcentimétere ugyanolyan pattanási, tapadási vagy csúszási paraméterekkel rendelkezzen.

A pályaburkolat alaprétege előre gyártott tekercsben érkezik, melynek vastagsága a legtöbbet játszott sportág igényeinek felel meg (8-10 mm). A koptatóréteg a helyszínen, több rétegben öntött poliuretán (műgyanta) massza, matt felülettel. A vonalazás –a választott sportágaknak megfelelően- több színben történik, így könnyen megkülönböztethetők, felismerhetők a pályák.

Labdajátékok és tenisz

Legtöbb teremben játszható sportaktivitás közül méltán legnépszerűbbek a labdajátékok. Miután csapatban is, és már egészen kisgyermek kortól játszhatók, valóban alkalmasak arra, hogy megszerettessék a sportot a gyerekek nagy tömegeivel. A megfelelő burkolat a pályán növeli a játék élvezetét és a játékosok biztonságát.

Beltéri labdajáték burkolatnak kiválóan alkalmasak a pontelasztikus poliuretán burkolatok, a felület,- és vagy pontelasztikus linóleum burkolatok. Teniszcsarnokokba a speciális szőnyegburkolatok vagy versenycélra a keménypályák. A tenisz célú szőnyegburkolatok több változatát kínáljuk, mely lehet buklé, tűfilc, EPDM granulátum beszórásos – a jobb csúszás érdekében- vagy beszórás nélküli. A szőnyegburkolatok nagy előnye még a teniszcsarnokokban a hangelnyelés.

Konditerem, fitness

Az edzőtermek burkolata egészen másféle igényt támaszt például a cipő és a talaj közti tapadás tekintetében, mint mondjuk a tenisz vagy a tánc. A konditermekben is fontos a váratlan megcsúszások elkerülése. Nagy igénybevételnek kitehető rugalmasan kemény borítás.  

A REGUPOL EVERROLL burkolatok ellenállnak a kondi gépek okozta terhelésnek. A leeső súlyzók sem okoznak könnyen benyomódást az anyagban. 4-6-8-10 mm vastagságban kaphatók, típustól függően. A vékonyabbak aerobik, zumba, jóga (stb.) foglalkozások megtartására, a vastagabbak súlyzós termekbe alkalmasak. Biztonságosan alkalmazhatók jégpályák, úszómedencék mellé is.

 

Sportpályaborítás