Sportpályaborítás Sportpályaborítás

Kültéri burkolatok

Kevés egészségesebb dolog van a világon, mint a szabadban végzett sporttevékenység. A multifunkciós kültéri sportburkolatok ezt a tevékenységet még egészségesebbé teszik azáltal, hogy a szakszerűen burkolt sportpálya

  • nem porzik
  • kíméli a végtagokat

A multifunkciós sportburkolatok alkalmasak mindenféle labdajáték számára megfelelő felület kialakítására, továbbá játszóudvarok felületének borítására. Karbantartást nem igényelnek.

Teniszpályák

Teniszezéshez ideális burkolat lehet a műfüves sportpálya borítás. Különböző szálhosszúságú műfüvek ismeretesek, melyeket a műfűszálak típusától és szálhosszúságától függően megfelelő mennyiségű kvarchomokkal töltenek fel. A szálmagasság teniszpályákon általában 1-2 cm, ez lehet monofil vagy fibrillált műfű is.

Labdarúgópályák

Labdarúgáshoz 5 cm vagy 6 cm hosszúságú műfű borítás a megszokott. A szálak között kvarchomok és gumigranulátum jelenik meg szóróanyagként. Új fejlesztésű burkolatokon a fekete gumigranulátum helyett parafa őrlemény kerül a fűszálak közé a kvarchomok mellett. A parafa nem hevül fel, így a nagy nyári melegben sem éget a burkolat. A parafa egyben nagyon jó rugalmasságot ad a burkolatnak. Az utóbbi években az MLSZ megbízásából készíthettünk több labdarúgó pályát.

Gyeplabdapályák

Az úgynevezett harmadik generációs műfüvek kiválóan alkalmasak nemcsak teniszpályák vagy labdarúgó pályák, hanem gyeplabdapályák borításának elkészítésére is.

Atlétikai pályák

Ugyanazon alapanyagokból, melyekből a többfunkciós labdajáték pályák burkolóanyagai készülnek, eltérő szemcsemérettel olyan burkolat is előállítható, amely kellő vastagságban felhordva atlétikai pálya borításaként is felhasználható. Miután az atlétika során jelentkező igénybevétel sok tekintetben erőteljesebb a labdajátékok során tapasztalható igénybevételnél, így az atlétika céljára szolgáló burkolatok elhelyezése során a technikai paraméterekre fokozottan ügyelni kell.

Labdajátékok

Számos olyan kültéri pálya van használatban, melyeken nem egyfajta labdajátékot játszanak, hanem eltérő időközönként többféle játék céljára is használják. Kézilabda, kosárlabda, esetleg kispályás foci sokszor egyazon területen kell, hogy helyet kapjon. Ilyenkor olyan multifunkciós burkoló felületet ajánlunk, ami mindezeket az igényeket egyszerre ki tudja szolgálni.

Sportpályaborítás