Sportpályaborítás Sportpályaborítás

Termékinformációk

A sportpálya burkolásra használt anyagok fejlesztése az igények változásával és polarizálódásával lépést tartva folyamatosan megy végbe. Időről időre jelennek meg új technológiák, ahogy ezt a technika fejlődése lehetővé teszi, illetve ahogy a fogyasztói igények megkövetelik.  

Hogy mikor melyik burkolat számít korszerűnek, mi felel meg a piac igényeinek tartósság és költségek szempontjából, az is folyamatosan változik. Működésünk több, mint 20 éve alatt többször kellett már bizonyos burkolatokat újonnan felvennünk a termékpalettánkra, vagy elköszönni bizonyos burkolat típusoktól, mert azok minőségben vagy árban nem feleltek már meg a fejlődő vásárlói igényeknek. 

Arról, hogy éppen milyen burkolatokkal dolgozunk, további információkat talál a www.pannonmetal.hu oldalon. Munkatársaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy minden ügyfelünk pontosan olyan burkolatot kaphasson sportpályájára, ami az igényeinek és a mai lehetőségeknek a legmesszebbmenőkig megfelel.

 

Alapjaiban azonban az alábbi információkat kell tudni az általunk felhasznált termékekről:

 

Kültérre felhasznált termékeinek

Kültérre a hosszú élettartam érdekében csak UV stabil burolatok helyezhetők el, amik hosszú időtávon keresztül is ellenállnak a napsugárzásnak és ezen felül időjárásállók is. Ezt azt jelenti, hogy jól tűrik a nedvességet, a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat és a közvetlen napsugárzást is. A műfű típusú burkolatokat sportágtól függően többféle szálhosszúsággal és szálminőséggel alkalmazzuk, és többféle granulátumot (kvarchomokot, gumigranulátumot) találunk a szálak között töltőanyagként attól függően, hogy az adott sportág mit igényel. Természetes elvárás, hogy a sporttevékenység lehetőleg pormentes felületen legyen végezhető, így természetesen az általunk alkalmazott burkolatok ennek az igénynek is megfelelnek.

 

Beltéren felhasznált termékeink

Beltéren felhasználásra kerülő burkolatok esetében az UV stabilitás értelemszűen nem annyira hangsúlyos elvárás, mint kültéren. Azonban előtérbe kerül a zajcsökkentő, illetve a zajelnyelési tulajdonságok összessége, hogy a sportolás kevés zajjal, dübögés nélkül legyen folytatható. Nyilván beltéren is elengedhetetlenül fontos, hogy hosszú élettartamú, jól tisztítható és alacsony karbantartási igényű burkolatokat alkalmazzunk. Másik fontos jellemzője a kifejezetten sportpálya burkolás céljára gyártott anyagoknak, hogy rugalmasságuk a pálya minden egyes pontján azonos kell legyen, és a játékosok a pálya minden pontján ugyanolyan csúszástulajdonságokkal találkozzanak. 

 

Meglévő pályafelszín felújítása

Vannak kifejezetten olyan burkolatok, amit jelenleg is használatban lévő, de elhasználódott és felújításra szoruló sportburkolatokra felhordható módon, azok felújítására lehet használni. Ha ilyen igénnyel jelentkezik, és szeretne többet megtudni a lehetőségről, keresse kollégáinkat az Ajánlatkérés oldalon keresztül, vagy hívja irodánkat.

 

Sportpályaborítás